Perheyritys toisessa polvessa

Ilmavoimien ylilääkärinä toiminut Juhani “Jussi” Aho perusti vuonna 1964 ystäviensä kanssa Helsingin Lääkärikeskus J. Aho & Kumpp. Ky:n. Puoli vuosisataa myöhemmin lääkärikeskuksen nimeksi otettiin Aava, joka muodostettiin perustajaosakkaiden sukunimien alkukirjamista: Eila Aho, Matti Aro, Eero Vaheri ja Juhani Aho.

Vuonna 1972 Jussi osti vaikeuksiin joutuneen Rukatunturi Oy:n Kuusamon Rukan alueelta ja kehitti siitä isoin investoinnein monipuolisen hiihto- ja matkailukeskuksen. Vuonna 1988 konserniin ostettiin Pyhätunturin hiihtokeskustoiminnot ja hotelli Kultakero Pelkosenniemeltä.

Tänä päivänä yritykset toimivat toisessa polvessa, ja niiden yhteenlaskettu liikevaihto on noin 120 miljoonaa euroa. Aho Groupin yrityksissä työskentelee yli 1000 oman alansa ammattilaista terveydenhuollon ja matkailun sektoreilla. Nykyiset omistajat ovat Eilan ja Jussin viisi lasta: Kari Jussi Aho, Miia Porkkala, Annakaija Lappalainen, Antti Aho ja Ville Aho.


Yhteystiedot

Maili Kuisma

Johdon sihteeri

maili.kuisma@ahogroup.fi

+358 40 738 3812

Miia Porkkala

Hallituksen puheenjohtaja

miia.porkkala@ahogroup.fi

Aarne Luukko

Rahoitus- ja hallintojohtaja

aarne.luukko@ahogroup.fi


Osoite

Aho Group Oy

Keilaranta 1, 02150 Espoo

 

Kuvassa Juhani Ahon muotokuvan edessä vasemmalta oikealle Aho Groupin rahoitus- ja hallintojohtaja Aarne Luukko sekä sisarukset, nykyiset omistajat Ville Aho, Miia Porkkala, Kari Jussi Aho, Annakaija Lappalainen ja Antti Aho.